Oppvarming av basseng

Oppvarming av basseng kan gjøres på flere måter. Elektrisk varmekolbe, oljefyr/sentralvarme, varmepumpe og solpanel.

For å holde på varmen anbefaler vi bruk av termoteppe.

Se også vår nettbutikk med alt av utstyr til basseng, sauna og boblebad/spa!

privat el-varmer2

Elektrisk varmekolbe med termostat

Oppvarming av bassenger kan gjøres på flere måter. Det mest vanlige er en elektrisk varmekolbe med termostat, der du stiller inn ønsket vanntemperatur. Disse kommer i forskjellige størrelser, alt fra 4-6-9-12-15 kW og oppover.

Oljefyr og sentralvarme

Dersom du har oljefyr eller sentralvarmesystem i huset, er det vanlig å montere inn en varmeveksler i egnet størrelse. Denne forsynes med varmt vann fra boligen som igjen varmer opp bassenget.

Privat varmepumpe Welldana NY

Varmepumpe til basseng

I de seinere årene har det kommet mange forskjellige varmepumper til bassenger. Disse kommer i mange forskjellige merker og størrelser. Der er en god del forskjell i kvaliteten og virkningsgraden, og prisene varierer en del fra de billigste modellene til varmepumper som er kun laget for bassenger.

termoteppe

Termoteppe

For å hindre varmetapet i fordampningen fra et oppvarmet basseng skal det tildekkes med et bobleplast termoteppe. Termoteppet flyter på vannflaten og er festet til et opprullingsstativ som er montert på gulvet ved bassengets ene kortvegg.

Privat-oppvarming-solpanel-tak

Solpanel

Solpanel er et polyethylen plast panel som er hult med masse små vannkanaler. I dette sirkulerer bassengvannet gjennom solpanelet. Bassengvannet styres av en termostatventil som åpner og lukker i henhold til vanntemperaturen inne i solpanelet.

Back to list