Dette må du tenke på før du bygger innebasseng

Det er en rekke ting du må ta hensyn til hvis du vil bygge innebasseng.

Materialvalg

Det er viktig å tenke på svømmebassenget som en varig konstruksjon. Å bygge svømmebasseng krever tverrfaglig arbeid og presisjon. Du har mange alternativer i materialvalget, for eksempel fliser, skifer, mur og trematerialer. Gips kan også brukes, men du må være oppmerksom på enkelte detaljer. Og husk sikkerheten – unngå glatte gulvfliser!

Bruk fagfolk

Det svært viktig at leverandøren av svømmebassenget koordinerer fag som elektriker, rørlegger, tømrer, murer og eventuelt blikkenslager. Vi møter dessverre ofte kunder som er skuffet over at ingen har fortalt dem dette i forkant av byggingen.

En tommelfingerregel: Bassengleverandøren skal ha mer erfaring med alle disse fagene enn hver av fagene har selvstendig for seg selv.

Spør bassengleverandøren om han har den tverrfaglige kompetansen som kreves for et innendørs svømmebasseng eller svømmehall. Du bør tenke deg godt om hvis bassengleverandøren ikke har dette og heller ikke vil leie inn fagfolk til arbeidet.

Innebasseng og rommet rundt

Gulvarealet rundt bassenget bør ha et svakt fall mot bassenget, slik at du slipper å ha sluker i gulvet.

Vegger og tak i rommet med bassenget må isoleres og monteres med fuktsperre. Det kan forekomme svært graverende skader hvi fuktsperren mangler eller er feil montert.

Kontakt en ekspert hvis du ikke vet hva en fuktsperre er eller hvordan den monteres!

Funksjoner i bassenget

Det skal monteres overløp i selve bassenget. Vår erfaring er at de fleste leverandører sløyfer og ikke snakker om overløp i bassenget. Det hender rett som det er at en glemmer å stenge for vannetterfylling.