Om utendørs basseng

Gratis befaring på utendørs svømmebasseng

Du kan bestille utendørs svømmebasseng hjemme eller til offentlig badeanlegg. Har du planer om å bygge utebasseng? Ring oss for en uforpliktende samtale om ditt utebasseng. Kom gjerne og se på svømmebassenget vårt i Eikeviken 49 også. Da får du se bassenget i sammenheng med plassen rundt, huset og hagen.

Hvilke varianter finnes?

Det er viktig at utebasseng bygges for å vare i norske værforhold og temperaturer. Du kan bestille utendørs svømmebasseng i ulike utførelser, størrelser og former. Vi skiller mellom flere typer basseng med ulike overflatealternativer: basseng med PVC-duk, fliser, bassengpuss, maling eller bare betong.

Murte bassenger er populære blant selvbyggere. Det må monteres PVC-duk i bassenget for at bassenget skal være tett. Følgende utførelser er tilgjengelig for murte bassenger:

  • Leca-stein. Leca-steinen må pusses og kles med tett PVC-folie.
  • Konstruksjonsblokker i sement. Fylles med betong og kles med PVC-folie.
  • Konstruksjonsblokker av isopor. Fylles med betong og kles med PVC-folie. Denne utførelsen anbefales ikke.

Har du spørsmål om oppmurte, utendørs svømmebasseng? Kontakt oss nå!

Utendørs basseng støpt i betong

Dersom du vil ha et vanntett utebasseng kan du velge mellom støpt basseng eller prefabrikkerte løsninger. Dette er alternativene du kan velge mellom:

Støpt utebasseng (anbefalt)

  • Støpte utebasseng kan formes slik du vil – rektangulært eller i frie former.
  • Velg fritt blant overflatebehandlinger.
  • Du kan også velge ønsket overflatebehandling etter å ha brukt bassenget i flere år med betongoverflate.

Blant overflatebehandlingene finner du PVC-folie som sveises direkte i bassenget, bassengfliser, bassengpuss med kvartsdiamant og mosaikkfliser, maling osv.

Prefabrikkert utebasseng

  • Prefabrikkert og frittstående utebasseng i PP-plast (bøtteplast). Disse kommer med forsterkningsribber når de står oppå bakken.
  • Prefabrikkert utebasseng i fiberglass. Rådfør deg med en ekspert før du velger denne løsningen, da det er stor kvalitetsforskjell på polyesteren og topcoaten på disse typene.
  • Vinylbasseng med stålvegg og plastskinner oppe og nede. Denne typen utendørs svømmebasseng egner seg ikke til innbygging, men du kan gjerne bygge terrasse rundt. Vær oppmerksom på at bassenget ikke tåler skarpe gjenstander. Dette er en rimelig utførelse, men enkel og ikke alltid varig.

Hva påvirker prisen?

Det er et par ting som påvirker prisen i størst grad.

Tilkomst til tomten rundt huset

Prisen vil komme an på hvor mye som skal graves vekk og hvor omfattende sprengningsarbeidet blir. Husk at når sprengningsarbeidet er i gang, er det ikke stor forskjell i pris om du vil ta 1-3 meter ekstra.

Egeninnsats og type basseng

Mange velger å legge inn egeninnsats når de bygger utendørs bassenger. Det kan lønne seg å bidra i arbeidet med å få opp bassenget.

Type basseng og implementeringen ute påvirker kostnadene. Det er også store forskjeller på kvaliteten på det tekniske utstyret til utendørs svømmebasseng.

Har du spørsmål om egeninnsats eller teknisk utstyr? Ring oss!